
Aktywujesz 4 dowolne jednostki.

Aktywujesz wszystkie jednostki Piechoty 
w 1 wybranej części planszy.

Jednostki te mogą się poruszyć o 3 pola, 
lub o dwa pola i atakować.

Wszystkie pozostałe warunki ruchu i 
bitwy są normalne.

Lub
W zamian możesz aktywować jedną 

dowolną jednostkę.

Aktywujesz 4 jednostki Piechoty.
Warunki ruchu i bitwy są normalne.

Lub
W zamian możesz aktywować jedną 

dowolną jednostkę.

W momencie, kiedy przeciwnik 
zadeklaruje atak na Twoją jednostkę z

sąsiedniego pola, ale jeszcze zanim rzuci 
kostkami, możesz zagrać tę kartę.

Rzucasz wtedy swoimi kostkami do gry 
na wrogą jednostkę jako pierwszy.

Jeśli atakująca Cię jednostka nie została 
całkowicie wyeliminowana wskutek

tego rzutu, ani nie musiała się wycofać, 
może normalnie atakować Na końcu tej 

tury ciągniesz kartę jako pierwszy.

Aktywujesz 4 jednostki Piechoty.
Warunki ruchu i bitwy są normalne.

Lub
W zamian możesz aktywować jedną 

dowolną jednostkę.

Wydajesz dokładnie taki sam rozkaz, 
jaki przed chwilą wydał przeciwnik. 
Kiedy powtarzasz rozkaz dotyczący 

wybranej części planszy, musi to być ta 
sama część planszy, co w ruchu 

przeciwnika.

Wydajesz dokładnie taki sam rozkaz, 
jaki przed chwilą wydał przeciwnik. 
Kiedy powtarzasz rozkaz dotyczący 

wybranej części planszy, musi to być ta 
sama część planszy, co w ruchu 

przeciwnika.

Aktywujesz wszystkie jednostki Piechoty 
w 1 wybranej części planszy.

Jednostki te mogą się poruszyć o 3 pola, 
lub o dwa pola i atakować.

Wszystkie pozostałe warunki ruchu i 
bitwy są normalne.

Lub
W zamian możesz aktywować jedną 

dowolną jednostkę.

Aktywujesz 4 dowolne jednostki.

Zasadzka Wymarsz Wymarsz

Taki Sam Atak Taki Sam Atak Szturm Piechoty

Szturm Piechoty Rozkazy ze Sztabu Rozkazy ze Sztabu
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